Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg under september 2014

Av maria - 7 september 2014 15:35

Söndag. 1hockeyträning och lite söndagsslapp på det. Vi har tagit lite nya höstbilder och Olivia har gjort om bloggdesignen. Fräscht med lite nytt. Jag är en sån där konstig människa som älskar hösten. Allting är bra. Den fräscha, klara, friska luften. Färgerna, koftorna, dom tända ljusen och den sprakande brasan från kaminen. Teet och skorporna i soffan med lite nya höstfärger på gardiner och dukar. Gillart.
Arvid har varit på föreställning med mormorn och återigen ger sig mitt dåliga minne till känna. Jag hade ju sen igår hunnit glömma det och hade inte gjort min del i avtalet, dvs ha gett honom lunch. Men snabb som en iller hinner han äta lite pytt. Om den var kall eller varm vet jag inte, men han åt-huvudsaken.

Lugn, bara lugn...jag är INTE gravid igen. Utan lilla snokaren Minna hittade det här gamla grav. testet i mitt sängbord som jag av någon anledning hade sparat (sista testet med gänget). Men när hon började suga på delen som ni vet...ja...då kände jag att nu är det dax...nu är det dax att klippa navelsträngen och göra sig av med allt som påminner en om en nyföding. Visst skulle det vara mysigt...men NEJ, vi är klara, done, finito...
Ska förövrigt pröva på ett nytt laxrecept ikväll. Återkommer med resultat.

Av maria - 6 september 2014 21:12

Idag fyller min först födda son 11år. Det ni, inte illa...snart har jag tre tonåringar i hushållet.

Och på önskelistan stod en mängd nya hockey skydd...målvaktsbensskydd, plock, stopp, ett par nya fotbollsdojjor och mycket mera.



Första gången i historien han gör sin egna tårta...självklart i Björklövens färger-grönt och gult...fylld med bla nutella...med två kompisar fick han fria händer och det blev denna skapelse...
Sen kom mormor med middagsleveransen, favvo rätten-tre små rätter från Great Eastern. Proppmätt, särskilt då han hade beställt marängswiss till efterrätt. Godispåsen och ostbollarna får stanna kvar i skafferiet med risk för en retur annars.
Nu är det en helt vanlig lördag. Två av tre från småfolket sover. Födelsedagsbarnet är på fotbollsplan. En tonåring på Ungdomsgård och den andra tog sig en promenad med en kompis ner på stan...Nästan så att jag vill ut och spinka på dom. Men så osmidig som jag är blir jag väl tagen på bar gärning innan jag ens vet om det själv...
Så jag gör väl som alla andra lördagar och går och lägger mig innan klockan tio...det är som tryggast så.

Av maria - 5 september 2014 17:58

Phu idag har jag hunnit med mycket. Skjutsat land å rike runt. Shoppat lite. Ätit lunch med Elsa och en kompis och gått i åk 8 för en eftermiddag...

Biologi har vi haft. Och jag trodde på en lektion om sex och samlevnad eftersom jag tydligen missade den på min tid. Och så mycket kan det ju inte ha hänt på den fronten. Barn blir väl till på samma sätt nu som då menar jag. Men shit vad tröttsamt att gå i skolan efter typ 5minuter ville jag ha rast. Jag var både nödig och törstig. Nu blir det lugnt i soffan. I lektion i åk 8 tog kål på mig.

Av maria - 4 september 2014 10:36

Jag har gjort det igen-Jag glömde att jag skulle lämna Arvid på skolan i Ersmark imorse och styrde ratten mot Ersboda. :- Men jag då mamma, hör jag där bak i bilen. Men tusan också...vad är det för fel på mig då jag på torsdagar lyckas glömma bort samma unge, vecka efter vecka...Betyder det att jag inte borde gå utanför dörren på torsdagar. 

Igår blev jag dessutom utelåst av ungarna men son tur var bor svärfars på grannkvarterert och farmor var hemma och löste in mig i mitt egna hus. Nu har jag storhandlad och då menar jag storhandlat...2000kr minus på kontot och vi har mat över helgen i bästa fall. På lördag har vi en 11åring att fira annars tror jag att det är lugnt. Förkylningen är bättre men inte bra. Men nu har jag sovit bort 2 hela dagar så jag tänker att jag kanske måste hålla mig vaken någon dag också. Men idag ska jag på möte lite senare så lägger jag mig nu är risken lika med 100procent att jag missar det mötet. 


 

Av maria - 1 september 2014 09:24

Nu är alla där dom ska och jag ligger i soffan och hostar lungorna ur mig.
Åt H-vete med Mackmyra, funkade ju föga. Jag tvingade i mig typ 1tsk och det brände ju värre efteråt än före. Vem dricker sånt där rävgift frivilligt.
Nä nu kör jag en gammal beprövad kur...

glass...och 5liter borde räcka.
Har endel möten i veckan och måste ligga på topp. Först ut är imorgon, lite tajt om tid kan jag tycka, men gör mitt yttersta för att inte komma med halv röst, rödsprängda ögon och en söndertorkad nos.

Ovido - Quiz & Flashcards