Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg den 7 september 2014

Av maria - 7 september 2014 23:52

John Blund har dragit förbi för längesen, shit också...jag behöver sova. Jag har endel på göra-do-listan imorgon. Får fördriva tiden med er framför datorn ist och hoppas på att JB kommer tillbaka och hämtar mig snart.

Laxgrytan/såsen vi åt fick Elsa göra och den blev himmelskt god. Receptet hade vi snott från halv åtta hos mig. Mycket enkelt, precis som jag vill ha det. Grädde, creme fraich och hummerfond, ner klippt dill. Lossa laxen från skinnet och skär i tärningar. Lägg ner i såsen och värm tills laxen är genomstekt. Ca 10minuter. Vi kokade färsk pasta till...det var balsam för magen vill jag lova...Tack Elsy (jag kallar henne för det, lite variation förnyar) för gott samarbete i köket.

Jag nämnde tidigare i veckan att det var rörigt inne i skallen. Jag känner inte den rörigheten lika väl nu...det är mera ordning på torpet så att säga. Jag känner mig lättare och gladare till mods. Har lättare att stå emot tjat och tar det inte lika personligt. Är det höstluften som gör mig så månne.

Nu ska jag ställa mig på kö och hoppas på att få hoppa på sovtåget. Natti mina vänner.


 

Av maria - 7 september 2014 15:35

Söndag. 1hockeyträning och lite söndagsslapp på det. Vi har tagit lite nya höstbilder och Olivia har gjort om bloggdesignen. Fräscht med lite nytt. Jag är en sån där konstig människa som älskar hösten. Allting är bra. Den fräscha, klara, friska luften. Färgerna, koftorna, dom tända ljusen och den sprakande brasan från kaminen. Teet och skorporna i soffan med lite nya höstfärger på gardiner och dukar. Gillart.
Arvid har varit på föreställning med mormorn och återigen ger sig mitt dåliga minne till känna. Jag hade ju sen igår hunnit glömma det och hade inte gjort min del i avtalet, dvs ha gett honom lunch. Men snabb som en iller hinner han äta lite pytt. Om den var kall eller varm vet jag inte, men han åt-huvudsaken.

Lugn, bara lugn...jag är INTE gravid igen. Utan lilla snokaren Minna hittade det här gamla grav. testet i mitt sängbord som jag av någon anledning hade sparat (sista testet med gänget). Men när hon började suga på delen som ni vet...ja...då kände jag att nu är det dax...nu är det dax att klippa navelsträngen och göra sig av med allt som påminner en om en nyföding. Visst skulle det vara mysigt...men NEJ, vi är klara, done, finito...
Ska förövrigt pröva på ett nytt laxrecept ikväll. Återkommer med resultat.

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards