Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg under november 2014

Av maria - 21 november 2014 19:34

Fredagskväll, hur skönt som helst...

Så länge jag har fått hem ungarna kan jag slappna av. Dom ska trilskas, men då jag fått dom dit jag vill släpper jag dom inte. Mutornas mästarinna måste jag vara men det funkar. Paddor, macar och wii är bäst...lite välling och bananpengar på det så har jag dom i en liten ask. Nu är vi mätta och belåtna och alla pysslar på med sitt. En är på tjejkväll och en på löven match, resten hänger här hemma.


Veckans leverans... Och jag behövde bara packa in i kyl, frys å skafferi...Gilla

Av maria - 20 november 2014 22:11

Arbetsveckan är slut för min del, fy tusan vad det tar kål på mig...trött och helt slut. Men det är jätte, jätte roligt att ha börjat skola in sig på marknaden igen. Jag har några bångstyriga barn att parera med på morgonen som gör det lite extra klurigt att komma iväg i tid utan att stressa upp sig till max puls. Jag har en 2 snart 3åring som sätter sig på tvären, hon ligger fullt påklädd (efter en lång kamp att få på henne kläderna) raklång på hallgolvet och ska INTE ställa sig upp...även när jag tar till den hära ni vet:- Nähä, då blir du ensam hemma med spökerna idag då, för nu far vi...biter inte. Den enda det biter på är hon jag har lyckats få ut i bilen, hon blir olycklig och undrar om vi verkligen ska lämna Minna hemma...Hon som sitter i bilen sitter inte där helt smärtfritt heller utan hon har universums sämsta morgonhumör och man får noga läsa av henne på vilket humör hon är på då hon vaknar. Stiger hon inte upp är det ett dåligt tecken...stiger hon upp och är tyst kan det vara ett bra tecken...Men dom är sååå söta och så härliga och har sånna starka personligheter mina fina så jag bara ler och tycker livet är underbart. Ska bli gott med helg och vi har inte så mycket att passa faktiskt, vi kanske hinner ikapp lite här hemma.

Annars har jag en helt rubbat dryckesvana, det har inte blivit bättre på nåt sett. Idag hade jag på ca 2timmar hunnit hälla i mig 1,5liter bubbelvatten. Och det tar aldrig slut. Jag börja känna mig handikappat, då jag hela tiden måste ha tillgång till något drickbart, gärna bubbel och därav min onormala törst och extrema mängd jag häller i mig måste jag kissa som en dåre...och efter 6 förlossningar är det bra om det finns en ledig toalett inom en nära radie. 

Jag har idag gjort min andra storhandling på nätet. Och den här gången är jag väl förberedd och har gjort en veckomatsedel från fredag i morgon till torsdag nästa vecka. Och har handlat utefter det...3000kr landar kvittot på men då har vi mat för 1vecka. Så imorgon kommer min leverans in till min hall och det enda jag behöver göra är att packa upp...asså ni fattar inte hur mycket det här är värt för mig. Jag sparar så mycket på mig själv att jag kommer aldrig kunna handla in real life igen...det tog för visso en timme att lägga in hela beställningen, sen fick jag pausa för att hämta barnen och efter middagen kompletterade jag och skickade in handlingslistan.

Nu ska jag sova och njuta av min sovmorgon...


 



Av maria - 19 november 2014 17:15

Lite mammatid innan vi ska på musikal   Dagen har varit bra, precis som det förväntas. Hade en otroligt bångstyrig 2åring att tas med imorse, hon låg raklång på hallgolvet och tog inte hänsyn till att jag hade en tid att passa. Fy tusan för bångstyriga ungar. Fick lyfta in henne i bilen och ställa in henne i hallen på fsk-här, här har ni, ha en trevlig dag  Sen upptäckte jag att jag glömt både mobil och pengar=förenat med livsfara, bara att vända om och hämta...Jobbar och har det bra i 2timmar, sen stressa iväg och gå på föräldrasamtal nr 2 den här veckan...

Hem och jag fick sån längtan efter lussebullar så jag sätter en deg och gör mina katter. Ska inte avslöja hur många jag fått i mig, men gött och juligt smakar det. Hinner laga kvällsmaten innan jag ska åka och hämta upp mina ungar kors och tvärs. Men nu ska vi som sagt få åka och se åk 2 och åk 5 som bjuder på musikal och våran Alfred är ju med. Ska bli så trevligt. Sen hem och ta kvällspasset och hoppas på samarbetsvilliga kollegor, igår var det cirkus och sisten la igen ögonen kl 22.00, påtok för sent för en 2åring...


 

Av maria - 18 november 2014 19:36

Är det så här det ska vara...jag jobbar några timmar sen är jag sängliggandes. Jag får hoppas att det bara är nyhetens behag, att det bli bättre. I morse gjorde jag snabba beslut, minuterna på morgonen är dyrbara och det får inte gå fel, jag får inte fundera för länge för då är det kört. Jag ville ge Arvid en extra dag hemma samtidigt som jag ville och måste gå på min arbetsplats. Olivia hade sovmorgon och eftersom jag jobbar 9.00-11.00 så tog jag beslutet att han skulle få vara hemma med henne dom timmarna, det enda problemet var bara att hon sov och jag kunde inte fråga henne så jag frågade mig själv och skickade bara ett sms till henne, typ:- Arvid är hemma med dig, bara så du vet...Jag kommer hem 11.00...Tack och lov gick det bra, hon sov och han skötte sig med barnkanalen och sin padda...(mormor, det måste vara den bästa juklappen hittills   ). Så efter två olika skjutsningar kunde jag äntligen  åka på jobbet...min onda rygg har vandrat vidare och nu gör det ont på typ hela höger sida, gammal, ja visst...pensionär, nä inte ännu.

Jag fick även veckans chock i morse då jag lämnade Nea på fsk, jag hade programmerat in i min förvirrade hjärna-S O S!!! Föräldrasamtal ONSDAG!!! Nä, va tusan är det IDAG!!! Men onsdag stod det ju i min almanacka...eller...hem kolla, kolla...närå, TISDAG det stod...ok jag är sämst, förvirrad, disträ. Ändrar visst om så det passar mig...nu fick jag stuva om i schemat ordna barnvakt och kunde gå på samtalet. dessutom en stund tidigare så jag hann göra barnintervjun och svara på frågorna inför samtalet...jodå, duktig förälder är jag. Hämta igen delar av ungaskaran, muta med sockerfria tuggummi, då jag inte är på humör för bråk...ibland så tar jag den lätta utvägen...eller ganska ofta. 

Laga mat, äter och sen går all min luft ur. Stupar med pannan före ner i soffan och där ligger jag, fullständigt förstenad. Anders kör någon till träning och jag hör hur det stökas och bökas och bråkas, men helt på riktigt så orkar jag inte röra en muskel...nu ska jag försöka hjälpa till att få i säng ungarna sen orka duscha och få sova vidare, så förhoppningsvis är jag lite piggare i morgon. 


 

Av maria - 17 november 2014 22:41

Idag har jag bara legat i soffan...det har varit en knas dag...har haft dom små hemma, skönt med sällskap. Vi har bara varit, ätit tomtegröt och rester. Jag har varit låg, trött haft noll energi eller lust över för nånting. Igår fick jag nåt fel och efter att ha legat och vilat reste jag mig upp och det typ svartnade framför ögonen på mig, jag svettades och darrade i hela kroppen sen fick jag tok kräkas och lägga mig och vila en stund till. Har fått så här några gånger tidigare och ingen annan i familjen har drabbats, det känns inte som magsjuka eller matförgiftning fast egentligen vet jag inte...har fått kallelse till läkare på medicin och måste ta mera prover, blod och urinprover. Det står inte i kallelsen varför jag ska dit, vill veta, vad är problemet. Nåja, imorgon tänkte jag "jobba" mina 2timmar om inget händer under natten...barnen ska vara friska och det är väl i sånna fall jag som är ett frågetecken. Hur mår jag...bör jag vila eller...eller ska jag...


 

Av maria - 16 november 2014 16:08

Alltså, den här helgen går till historien när det gäller mys och soffhäng. Jag har tillbringat 3/4 av tiden i myskläder, tofflor och soffan. Det är så här det ska vara en helg. Mycket tid åt återhämtning...vi har sett mycket film, byggt lego, målat och ätit omänskligt mycket gott. Rört på oss så lite som möjligt...
Imorse fick jag ett ryck och hoppade upp från sängen till köksmaskinen i typ trosor och glasögon, och satte en deg...


till frukost ca 2timmar senare bjöd jag familjen på nybakat bröd...där ser man, ibland så överraskar hon. Klappar mig själv på axeln och skryter gärna lite extra över mig själv. Fy tusan vilken bra mamma och fru jag är. Tycker jag själv om ni frågar mig.
Annars har vi bara tokats...

och mått allmänt gott.

Av maria - 15 november 2014 17:28

Slappar lördag...en träning endast. Gått i myskläder till långt in på em. Har bakat lite gofika och ungarna har fått göra sitt egna lördagsgodis...

Jag är impad hur fint dom rullade. Själv gjorde jag en avlång typ bajskorvsformad chokladboll bara för att det är så roligt...ska bjuda maken på fika ikväll.

Sen gick några ut med pannlampa i mörkret...
En bra lördag med andra ord. Nu väntas mat och det där goda efteråt.

Av maria - 14 november 2014 15:40

Snart helg, har bara 1arbetsuppgift kvar-köra Alfred till hockeyträning. Sen tar jag officiellt helg. Magen kurrar redan efter tacos.
Mötet på Bup idag gick galant. Är så stolt över min Bup-kompis. 2parallella utredningar kommer att göras. Noga, noga så inga misstag begås eller att något missas. Nöjd med både tilldelad läkare och psykolog. Två stabila personer som jobbat ihop länge.
Jag har för första gången i livet handlat mat på nätet. Igår då jag tröttsamt inser att vi ingen mat har och bara inte orkar åka på affären eller skicka Anders heller för den delen och inser att handla idag med tre sjuka ungar skulle ta kål på mig. Så kommer jag ihåg hur en kompis mamma till Alfred tipsat mig om att handla på nätet. Du bara sitter hemma i soffan, beställer din mat och väljer dag och tid för hemleverans. Slänger fram Visa kortet då maten levereras och vips har du handlat. Asså, det är ju bara för bra för att vara sant. Vad är haken...149kr är haken, men det är det lätt värt. Sen när jag skickat min beställning inser jag till min förskräckelse- Ingen mjölk...ingen panik. Du bara backar lite och lägger till din mjölk i den digitala varukorgen. Jag slipper springa tillbaka 7km genom hela butiken för att hämta det jag har glömt. På det här sättet sparar jag både tid, energi och sparar på min onda rygg. Jag och ungarna är sams och jag behöver inte mutor. Nånting säger mig att jag kommer att göra det igen-typ kring jul kanske...eller tidigare.

Ovido - Quiz & Flashcards