Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg den 23 januari 2015

Av maria - 23 januari 2015 22:34

Bara måste slänga in ett inlägg. Jag har ju varit på min första hockeymatch förstår ni med dom stora pojkarna...


 


Fy tusan så häftigt och vilket drag...matchen slutade dessutom 3-1 till dom bästa. Det trodde ni inte för 1år sedan att jag skulle bli en tok-galen Löven morsa. Som ordnar barnvakt och middagsleverans för att få gå på hockey...nu vet jag vad jag kommer att göra när Löven spelar framöver  hänga på ladan...

Nu lite återhämtning, imorgon en hockeyträning och på söndag har vi återigen fått barnvakt och ska följa med Alfred upp till Skellefteå.


 


Ps. Vet ni förresten vad gamm-dagis är??? Nä, just det. Neas tolkning av äldreboende. Olivia gör sin första praktik på ett demensboende och förklarade för Nea att det är ett hus där gammlingar bor, som ett dagis fast för gammlingar. Alltså ett gamm-dagis! Ds.

Av maria - 23 januari 2015 13:05

 


Ja, då var det fastställt. Känns både bra och mindre bra. Mindre bra för att man vill ju inte att ens barn ska ha några, hinder, svårigheter i livet som gör det extra jobbigt. Och bra för att nu kan vi kanske förstå oss på vad som händer inne i huvudet och kan få rätt verktyg och hjälp att hjälpa för ett så smidigt liv som möjligt. Välja våra fajter, försöka förstå oss på alla utbrott, all ilska all sorg och all kärlek som blandas omvartannat. 

Det som är viktigt tycker jag är och som både psykolog och läkare också tryckte på är att dessa barn och ungdomar inte är "stökiga" och "störiga" för att dom tycker det är roligt eller så utan för att det är ett handikapp som dom besitter som inte går att styra utan rätt verktyg och hjälp. Impulsivitet, aggresiviteten, hyperaktiviteten, koncentrationssvårigheten och uppmärksamheten är det som brister och är svårt. Jag säger inte att alla ska förstå, vi hade ett stor bråk igår med många familjemedlemmar inblandade så även om vi tycks vara "upplysta" nu så är det as svårt att hantera och leva med på ett smidigt och fint sätt...men vi håller på att lära oss och kommer göra mååånga fel under resans gång. Men jag vill Tacka alla fina människor på BUP som lyssnat på och hjälpt oss och våran dotter så här långt.

Annars ska jag och pappaanders på hockey ikväll, då stor pojka ska spela,  imorgon bara ta en dags ledigt förutom en träning och på söndag hoppas vi kunna åka till Skellefteå och se dom lite mindre pojkarna spela om vi får barnvakt, annars åker bara jag...det var så skönt förra helgen en dag med bara mig själv...


 

Ovido - Quiz & Flashcards