Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg den 11 juli 2015

Av maria - 11 juli 2015 20:25

Sommarlovet går och går...solen lyser med sin frånvaro. Ungarna är understimulerade nånting...äter snart på varandra. Vi vuxna räknar till tio, ibland hinner vi bara till fem.
Men i morgon lämnar vi dom tre musketörerna till farfars och kör ner Alfred till Ö-vik och Modo Hockey Institut i en vecka. Så länge har vi aldrig varit ifrån varandra. Undrar om navelsträngen räcker 10mil söder ut. Vilken tur att det är match på onsdag som vi kan åka ner och se om vi vill.
Eftersom vädret suger ser vi inget annat än mat...det liksom bara rullar runt mat i ögonen på en. Så vi tog ungarna och restaurangchansen i väska och åkte till restaurang Banthai och åt helt ljuvlig thaimat 8rätter men betalade bara för 4. Gilla.

Någon slog ut sin dricka. Samma person befann sig helt plötsligt på golvet under bordet och samma person la mat som inte föll henne i smaken på pappas tallrik samt åt det som föll henne i smaken från pappas tallrik. Det är en utmaning att gå på restaurang med familjen, man är mera utmattad efter det än en gympass, tro mig. Men man måste ju utsätta sig för att få dom rumsrena så att säga. Övning ger färdighet heter det ju.
Vi har även idag gjort en ansökan för vårdbidrag-djungel att veta vad man ska skriva. Men vi var ärliga och beskrev så bra vi kunde...

Minna satt och lyssnade på pappas jobbar kåpor och gick igenom posten samtidigt...underbart.
Vi ses.

Av maria - 11 juli 2015 00:58

Går i säng efter en underbar kväll med mina fina...äntligen har vi sommarlov alla 12st och kan umgås, skratta och kramas. Fylla på energi. Vi minns härliga minnen ihop, resor vi gjort, sommrar på Hemsön, spökhistorier mm...Vi har gjort en alldelens speciell spellista på Spotify med våra fåniga låtar vi lyssnar på. Perssons/Nilssons lista. Skrattat i sinne åt att Erik inte kan sin färg på tandborsten, åt resan till Turkiet då Olivia räddade Alfred upp ur poolen. När Anders skrämde Erik med ormen som bet. Dörrar som öppnad på egenhand-spoky...Ja, en riktigt härlig kväll.

Och solen tittade fram så vi blev så glada så...
Vi var tidigare under dagen med 5 av våra 6 och gjorde Ersboda. Net on Net, Biltema och coop. Och det är som att dra runt på ett gäng dårar. Fy tusan vad dom yrar runt. På Biltema tänkte vi ge dom budget lunch, varmkorn med bröd 5kr. Jag gick fram till kassan och:-14st varmkorvar tack. Hon ba:-Ojoj...jag har bara 12st.
Nämen då tar jag dom. Hon fick kalla in en kollega som fick hjälpa till att langa korv. Ungarna blev glada, jag glad.

Kommer ni ihåg den här. Elsa:-mamma, ska man lyfta på luren då man ska ringa eller. Hur gör man.
Alfred och Edvin:-Asså, vad är det där. Nä, vi måste visa barnen mera hur det var förr. Rejäla grejer som inte går sönder så fort man tittar på dom. Man sitter där man sitter när det ringer. Sov gott.

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards