Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg den 18 mars 2014

Av maria - 18 mars 2014 13:47

Jag har träffat kvinnan på feelgood i dag, den där kloka ni vet (en av dom) och när jag gick eller cyklade där ifrån hade jag med mig en endel reflektioner över hur mitt liv ser ut och hur jag ev. ska förändra. Hon frågar mig:-Hur ser en dag ut för Maria? Berätta...

När jag svart på vitt får höra mig själv berätta inser jag hur det låter, hur helt sjukt mycket jag egentligen gör på en dag. Vissa nödvändiga saker men en hel del onödiga saker som jag kan plocka bort från göra-do-listan och eller kanske på ett annat sätt.

Jag äter oftast frukost ståendes (om jag hiner eller prioriterar frukost den dagen) eller springer runt och passar upp, packar väskor, lägger fram kläder mm. Läser mejl mm...Har in i minsta detalj stakat ut dagen, vad som ska göras och inte, hur jag ska ta mig fram eller inte.Vad jag får äta och inte äta. Dricker en kopp kaffe samtidigt som jag hänger tvätt, tömmer en disk eller sitter på toan. Går på inbokade möten och planerar upp för framtiden. Handlar, städar och tvättar. 

 


Hon frågar mig:-När mår Maria som bäst? Berätta...


Jag funderar en stund, sen säger jag samtidigt som jag skämms otroligt.

Nu, nu då jag har egentid och får ta det coolt, cykla ner på stan och träffa dig kloka människa. När jag kommer hem till ett tyst hus som bara är till för mig! Samtidigt som jag inte riktigt kan njuta för stunden utan måste under den tiden göra bort alla mina hushållssysslor för att slippa det då barnen kommer hem, och för att känna mig tillfreds med mig själv. Jag är inte menlös, jag har gjort något den här dagen också.

Ja, lite att reflektera över...nu ska jag hänga en tvätt  


 

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards