Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg under juli 2014

Av maria - 25 juli 2014 23:30

Det var längesedan (1månad sen kanske) jag var i ett skov, dvs då jag går ner i en depression för att sen hamna i en topp. Det är ju det som är meningen med medicinen att den ska lindra, jämna ut skoven och jag ska inte fladdra så mycket som jag gjorde innan. Vilket är positivt och bra att det verkar fungera nu äntligen. Alla läkare och proffs på bipolär säger att jag kommer aldrig att bli helt fri från mina svängningar men medicinen gör så att det förhoppningsvis blir längre mellan skoven. Ni som har följt min blogg vet att jag har haft riktigt snabba, kraftiga svängningar med 2-4dagars depp och sen några dagars topp. Och sen har det börjat om. Igår hamnade jag från ingenstans i en depp som gjorde mig liggandes. På kvällen började den på att försvinna och idag har jag haft min dagen efter dag. Det tar så mycket kraft och energi att gå ner i depressionerna även om det bara är för en dag så jag behöver tid till återhämtning. Nu har jag bytt stämningsläge och ligger ist på topp. Ni vet då jag har förklarat att jag är odödlig. Behöver inte sova, känner mig snygg och skulle kunna springa jorden runt...känslan då jag inte riktigt litar på mig själv. Jag älskar den, min familj tycker den kan vara lika jobbig som mina depressioner. 

Att vara bipolär betyder ju att man har två poler. Och man kan aldrig på förhand veta vilket stämningsläge man hamnar i. Det bara kommer...man får gilla läget och försöka lära sig att leva med det så gott man kan. Man kan aldrig bestämma hur länge man ska vara i ett läge utan det är bara att vänta ut. Depressionerna är värst och jag har turen att mina inte är mera än några dagar,men det räcker. Jag är helt slut då jag har tagit mig ur dom. Lyckan jag känner nu då jag ligger på topp är oslagbar. Jag äger världen!


 

Av maria - 25 juli 2014 17:41

Har haft en sån där dagen efter dag, och inte då för att jag varit berusad igår. Utan tvärtom...dagen efter en depp.period gör mig otroligt seg och orkeslös. Värmen bättrar väl på det också kan jag tro. Har bara drivit omkring känns det som. Fotbollsmatcher som ska passa in i livspusslet och pappaanders samordnar bra och när vi inte får ihop det rent praktiskt rycker farfars ut. Mitt psyke orkar inte stå och titta på fotboll än fast jag vanligtvis tycker det är roligt. Tortyr för dom mindre barnen också att dra ut dom på en stor fotbollsplan utan några som helst skydd mot solen. Jag tror att stor del till mitt lilla fall igår beror på att helt plötsligt ha tider att passa och att få till det rent praktiskt med, skjutsningar, mattider osv...min kropp är inte gjord för stress och påfrestningar. Jag har blivit en riktig mes på det, minsta lilla och det spricker. Jag är extra känslig för ljud och rörelse märker jag. Då vill jag bara smyga undan...Men nu är pappaander på fotboll med tre och jag har tre hemma, varav två badar. Så nu funkar jag fint...


 

Av maria - 24 juli 2014 11:50

Sitter inne idag...är inte ett dugg intresserad av värmen och solen. Har hamnat på väldigt länge känns det som i en depp. Träffade min läkare idag på psykiatrin som det förövrigt är tredje gången jag får träffa och som ni vet är det ytterst sällsynt att få samma läkare nu för tiden. Han är dessutom väldigt bra och "känner" mig litegrann nu, så det känns inte alls jobbigt att gå dit. Han tyckte inte att jag skulle börja min nertrappning av ergenylen ännu så beordrade mig att ta full dos igen. Vet inte, kanske därför det känns jobbigt nu, eller så är det bara värmen och att det är nu en helg med mycket tider att passa och att jag blir själv hemma med markservicen. Tiden får utvisa. Jag fick även svar på mitt EKG som jag gjorde innan semestern. Det såg både normalt och avvikande ut. Det som visade avvikande på det första EKG var normalt nu dagtid, men när jag sov var det samma avvikande rytm igen. Och vi hade varit ute och cyklat och pulsen hade gått upp som ockå är normalt vid ansträng men visade även på en avvikande rytm där. Min läkare konsulterade med en specialist inom området som inte tyckte vi skulle utreda i nuläget. Får bara lita på vad specialisten säger. 

Pappaander är på fotbollsmatch med Elsa. Arvid och Nea badar. Alfred paddar och Olivia är väl med Justin. Själv tänker jag ta Minna och lägga mig i soffan och bara andas.


 

Av maria - 23 juli 2014 18:51

Det är inte bara vi utan en massa andra Umebor som svettats ikapp med solwn. Shit vilken hetta. Är vi uppe i typ 32grader, och då snackar vi skugga...tur att vi har våran pool.

Härligt. Ist för att trängas på parkeringar till stranden chefar vi på våran egen gård med våran egna pool.

Grillat lax till middag och kan gå tillväxthuset och hämta egen gurka...

Av maria - 22 juli 2014 15:06

Från tanke och ide till färdigt bygge.

Så här såg det ut i början på sommaren.

Och så här blev det. Nu får det vara hur varmt som helst. Bara att ta sig ett dopp då det hettar för mycket under axlarna. Förövrigt håller vi på att förgås i värmen, vi som är för fega att bada...

Av maria - 21 juli 2014 17:53

Ja idag har jag varit inne i hettan och tvättat och tvättat. Åkt på stormarknaden och handlat och handlat. Vi hade ingen mjölk imorse så barnen fick dricka vatten. Gick fint det med. Men då man är van att öppna kylskåpet och bara plocka ut det man önskar (nästan) så är det en smärre katastrof. Det är för varmt för att vara ute och för fint ute för att vara inne. Jobbigt det med. Vi står och trängs i altandörren. Ikväll är pappaanders på restaurang och firar en kusin och jag skulle också ha varit med och fira men valde att stanna hemma. Orkar inte, vill bara vara nu. Är trött på att flänga runt. Har dessutom börjar min nertrappning på ergenylen och ska inom några veckor klara mig bara på litium och "lyckolpiller". Spännande. Nu ska jag chefa vid grillen och bara ta minut för minut. Känner att det har tagit på att vara på resande fot i 2,5veckor.

Av maria - 20 juli 2014 12:52

Nu har vi lämnat huvudstaden efter 3 intensiva dagar. Igår shoppade vi tills vi stupade. Kortet fick jobba hårt.

Efter en hård natt kan man lätt vakna upp på golvet.
Elsa skulle absolut till en butik vid namn Hollister och jag följde ju snällt efter. Kolsvart, parfym doftande dunka dunka butik med minimala storlekar. Men jag hittade mig en tröja som passar min lite mera fylligare kropp. Så nu bär morsan en Hollister tröja även hon, snart 40år gammal.

Nu säger Ulla-Bella (GPS:en)att vi ska vara hemma i gula huset strax efter kl sju ikväll. Lääängtar.

Av maria - 18 juli 2014 23:19

Nu sitter vi på pendeltåget påväg hem efter en 12timmars dag på fot. Gröna Lund levererade och vi är sönder åkna. Åkband och vi har tok åkt varenda karusell. Småbarnens favorit

Radiobilar. Dom åkte 2000 gånger.
Ätit gott har vi gjort. Grillbuffe



Ätit sockervadd.

Träffat på läskiga farbröder.

Och åkt ännu mera karusell. Tom jag har åkt dom läskigaste av dom läskiga. Berg och dalbanor spöktåg mm...och då vi är så många och dom små behöver tillsyn varje minut har vi fått åka i olika lag. 1 har varit barnvakt och 1 har fått åka. Sen har vi bytt...funkat fint trots att jag hade önskat fått åka kärlekståget med pappaanders men fick mysa runt i båten med Arvid. Lustiga huset blev inte så lustigt för vissa. Nea blev hysteriskt rädd och klängde sig skrikandes fast som en liten apa. Men oj så roligt vi har haft. Bränt pengar som bara den, barnen har fått köpa glass, sockervadd, remmar, nappar, popcorn mm. Nu ska vi sova och i morgon knyter vi ihop Stockholmssäcken med att göra stan. Det ska SHOPPAS!!!

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards