Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Alla inlägg den 19 januari 2016

Av maria - 19 januari 2016 19:45

Vi provar en natt permis igen, gick mindre bra sist. Jag har inte sovit en bra natt den senaste veckan och hoppas att en natt i min egna säng ska vara den rätta medicinen. 

Vi har varit på ett möte idag på socicaltjänsten och funderat hur i kring dom kan hjälpa oss i familjen för att underlätta vardagen.

Har även varit på en grupp som avdelningen anordnat.

Att hantera ångest och nedstämdhet! 

Mycket visste jag, då jag gått många kurser som riktar sig till att leva med bipolär sjukdom. Olika strategier vid uppvarvning och olika strategier vid nedstämdhet. 

Men man behöver alltid påminnas och se det flera gånger. Jag vet hur jag ska tänka och aggera. Men när man är mitt upp i det är det svårt att göra rätt.

Göra en prio-lista tex på

* måste grejor

 

* borde grejor

 

* vill grejor


Vad är egentligen måste grejor?

Ge barnen mat är måste

Lämna och hämta på skola och förskola är ett måste

Äta själv är ett måste

Betala räkningar är måste

Lite exempel på måste grejor


Vad är egentligen borde grejor?

Borde hänga en tvätt

Borde ta en promenad

Borde dammsuga

Borde diska

Borde leka mera med barnen


Vad är egentligen vill grejor?

Vill ta ett bad

Vill ta en promenad

Vill baka en kaka

Vill ringa en kompis

Vill skriva, det är så avkopplande


Vi blev påminda om att ibland kanske gå bakvägen och ta vill grejorna först, det tyckte jag var bra. För jag tar alltid måste grejorna först för att sen belöna mig med vill grejorna. Helt fel om ni frågar mig. 

Säger Godnatt till mig själv och hoppas hinna hoppa på John Blunds tåg när han kör förbi, nu har jag missat det så ofta än fast jag stått på perrongen i god tid. Han kanske inte ser mig, jag är så liten  


 


Av maria - 19 januari 2016 00:11

Under ytan...ligger just under ytan och sover/slumrar. En av nattsköterskorna förklarade för mig hur min sömn är-kunde inte ha gjort det bättre själv. Jag ligger där under ytan och vilar, är hela tiden på språng. Vaknar med ryck och tror att jag har missat ngt. Går upp och försäkrar mig om att jag inte har missat ngt. As jobbigt om ni frågar mig. Allt detta beror till stor del på att jag är stressad till max och har miljarder saker som jag vill nysta upp och rulla ihop igen så där fint till ett nystan.
Igår fick vi bli livrädda och fick söka och ringa och jaga, vi fann det vi sökte bland det dyrbaraste vi har. Men upplevelsen var jobbig.
Jag åkte hem på permis till lunch men fick åka tillbaka ganska på direkten då jag fick mina jag-kvävs-känslan. Tog 2 atarax och det lättade-mirakel piller, om ni frågar mig.
Fick åka hem igen då småfolket saknade mig-Nea hade ju gjort en teckning åt mig.
Anders hade gjort jätte god mat, sen åkte jag tillbaka och sover alltså nu Under ytan/obra.
Vi ses hos John Blund.

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards