Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Senaste inläggen

Av maria - 19 september 2016 00:17

Sovtåget har gått och John Blund har dragit så jag står här och väntar. Lite drygt måste jag säga. Jag är förkyld och varit seg hela veckan men nu känns segheten bättre iaf, förkylningen är väl densamma. Men jag känner mig sugen på veckan och allt som ska göras. Tänkte passa på att skriva om ett ämne som jag har skrivit lite förut om, ni vet sånna där energi-tjuvar. Personer som suger ur all energi ur en pga av en massa skitsnack. Antaganden och dyl. Osäkerhet och ren feghet om ni frågar mig. Snackar skit med andra utan som helst belägg och tro sig veta. Kan även hota med olika saker. Det är ju galet. Sjukt. Går omkring och tror att man är guds gåva till männskligheten och oumbärlig, nej det är helt fel. Jag ägnar inte en sekund åt sånna människor. Jag har bättre för mig. Har alltid haft och kommer alltid att ha. Sånna människor är inte värda en tanke ens. Godnatt!


 

ANNONS
Av maria - 16 september 2016 19:20

Idag har jag legat på laddning exakt hela dagen. Lämnade alla barnen och tänkte börja plugga inför ett prov vi har framöver, men jag somnade och sov heeela dagen. Endast små korta dryckes och kisspauser...men jag behövde väl sova, då jag får en sån osammanhängande sömn på natten. Nu är jag bara så där lagomt fredags-seg, med för mycket mat i magen och ungarnas popcorn på det. Olivia har dessutom börjat övningsköra på riktigt nu, hon kör varje dag så hon ville köra till coop och jag beställde lite gott till kvällen. Men visst är det helg   

I morgon är det fullrulle från 08.00 på morgonen till eftermiddagen. Nea har hockeystart kl 08.00 så nu har vi officiellt två hockeyspelare. Nästan samtidigt har Arvid fotbollsmatch på Tomtebo så farfars tar det-Tackar  Sen hem, äta lite och dansskola. Jag stannar hemma och sköter markservicen och ser till att alla får mat och passande kläder. 

Idag fick vi veta att Minna varit lite extra busig på förskolan. Hon och en kompis hade klippt håret på en tredje kompis  Jag skäms ihjäl! 


 Tänk när hon var så här liten och oskyldig...nu är hon stor och skyldig! ANNONS
Av maria - 14 september 2016 21:30

Halvvägs mot helgen-nice. Har ingen aning vad som ska hända men det kommer nog bli lite eller mkt hockey, lite dans och lite fotboll. Skulle vilja hinna ladda upp mig och barnen med med energi. Få se om vi hinner det.
Idag har vi pluggat psykiatri-tusan vilken intressant kurs. Vill bara läsa mera. Nästa gång ska vi koncentrera oss på sjukdomar. Super, mega intressant. Vill läsa psykiatri 2 med, får se om jag lägger till den i slutet av utbildningen. Jag har nämligen valt att specialisera mig på specialpedagogik så jag kommer läsa både specialped. 1 & 2 och göra min praktik inom det området med. Ska bli jätte intressant det med.
Idag har vi gjort lite olika i familjen. Någon hamnade mitt i ett bråk på bussen och fick redogöra för polisen vad som hade hänt. Ändå lite stolt hur hen sköter det och är ärlig och saklig.
Någon annan va skeptisk till att rita monster på förskolan hen ville hellre rita en prinsessa. Det blev en monster-prinsessa. En annan klagar på att hen aldrig får sitta längst ut i bussen, eftertraktat säte som har armstöd visst. Men fönsterplatsen är ju bäst.
En annan har tränat 4,5timme hockey och vill bara ha mera. Klubban sköt han visst sönder med, den billigaste går på runt 1000kr. Jag orkar inte tänka på det ikväll. Det är inte första klubban som går sönder.
Någon kan snart säga R, på riktigt och inte J, typ som bja...jätte stolt.
Någon har nästan tappat rösten och kraxar som en kråka.
Pappan jobbar och mamman pluggar och sen möts dom alla över en middag innan alla spretar åt alla håll igen.

Jag har förövrigt börjat på min tredje kur mot psoriasisen. Försvinner det inte nu...då...min läkare har ringt till hud och bett dom skynda på och ta emot mig OMG. Får se hur fort det går. Snigelfart eller megafart.

Avslutar med en helt random bild. Pappaanders när familjen åker på semester. Han stoppar in samtliga ungar och frun i bilen, tar på hörselkåporna med radio så att han ska slippa höra allt tjat. Nästa semester ska jag också packa hörselkåpor;)

Av maria - 11 september 2016 22:58

Lördag morgon och jag vaknar upp och har flytit upp till ytan-halleluja, så skönt. Hatar att ligga där på havsbotten och inte få någon luft.
Resten av helgen har jag ägnat åt att ta igen hushållsarbete. Missat endel.
Ligger efter med tvätt, mycket tvätt.
Medan jag har tvättat har vissa...

Sminkat sig och bara gjort det som är roligt.

Men jag avslutade helgen på bästa sätt med en fin vän<3

Uterum, strömming och bästa sällskapet. Inga barn och inga män, bara vi...Ha en fin vecka.

Av maria - 10 september 2016 21:48

Nu var det längesen, jätte längesen sen jag låg helt förlamad i sängen eller i soffan. Jag föll dit på torsdag och kom ur i morse. Två jobbiga dagar för mig och barnen. Dom har varit lite sjuka så jag har haft dom hemma alla tre små, mycket för att jag orkar inte helt enkelt göra dom i ordning, att gå på toaletten själv är en plåga i sig. Jag visste att deppen skulle komma, den stod liksom och knackade på eftersom jag mått så himmla bra så länge och avslutade det braiga måendet med en toppen hypomani. Det är ju ingen hemlighet att ju högre topp, desto djupare dal-tyvärr. Vi måste skaffa en stop-skylt som familjen kan hålla upp när det blir för mycket. Men nu mår jag lagom igen och hoppas länge på det.
Alfred är ju nybliven tonåring och då hänger man visst på disco. Han kör en två dagars och har varit på Äpplet både fredag och lördag. När var man på lokal senast. På 1900-talet. Kanske måste ut och spinka nån helg;) Han lär ju dö av skam;) men det bjuder jag på.
Nu ska jag njuta av att orka sitta vaken en stund i ett nästan tyst hus. Tre sover, en är uppe på övervåningen, en är ute och och åker buss och det vet jag för att jag skulle swicha busspengar. Och en ska hämtas från disco samt två kompisar så inom kort förbyts tystnaden mot sviktande tonårs pojkar.

Av maria - 6 september 2016 21:24

Idag blev den här lille killen tonåring-jösses vad konstigt...

Men bara att vänja sig. Nu har vi tre tonåringar och tre otonåringar...vet inte vilket som är bättre. Obstinata, jobbiga, slöa, sen-människor (allting ska göras sen). Eller småfolk som trilskas med mat, kläder eller var man ska sitta i bilen. Eller mixen av allt är det som gör att livet är underbart. Varje födelsedag påminner oss hur rik vi är och hur fin gåva det är att få barn. Det är inte en självklarhet och det är inte en självklarhet att man får behålla sina barn. Endel lämnar oss alldeles för tidigt. Jag kan tycka att det är ap-jobbigt emellanåt men det är mänskligt. Mänskligt är också att jag kan glädjas åt det jobbiga och njuta av det underbara som finns.
Det jag vill säga är att hur jobbigt den än är att stiga upp kl 06.00 varje morgon, tjata om kläder och medicin, frukost och hinna med bussen så överväger allt det positiva. Skratten, glädjen, humorn och lyckan att få se sina barn lyckliga. Jag må curla mina barn lite extra men det bjuder jag på. Jag tror inte dom kommer bo hemma till dom är 25 eller sover i min säng och dricker välling då dom är 18. Dom kommer kunna koka makaroner och steka korv. Och när dom är less på det lär dom sig något annat, spagetti och köttbullar;)
Nä idag var det Alfreds dag och han fick det han önskade sig. En ny målvakts hjälm och ett hemmagym. Grattis älskade Alfred tänk att du för drygt 6månader sen satt i rullstol och vi visste inte vad det var och vi vet fortfarande inte. Huvudsaken är att du är frisk idag och kan spela hockey, träna och hänga med kompisar. För det är du värd.

Av maria - 2 september 2016 19:13

Ännu en vecka har passerat, det går galet fort. Och idag fick jag hämta hem första febran, som nu ligger kokhet i soffan och sprider värme. 

Jag och några från klassen besökte hjälpmedelscentrum idag där vi fick en titt på olika hjälpmedel. Endel riktigt bra uppfinningar. Sen hämta barn och hem och ta en tupplur i soffan. Oj, vad skönt det är, vi va tre som låg och snarkade i soffan. I helgen ska vi ligga på uppladdning inför nästa vecka. Två dagar känns alldeles för lite men det får duga, bättre än ingenting. Hinna ikapp med hushållsarbetet är ett måste. 


 


Trevlig helg önskar vi er.


 

Av maria - 26 augusti 2016 19:39

Jag är helt slut i huvudet efter en veckas vardag. Alarmet ringer kl 06.00 men ca 30 minuter senare tar jag mig upp och då är det jalla,jalla. Ålidhems skolbarnens (dvs barn nr 4 och 5) skolbuss går 07.30 omänskligt tidigt jag vet, särskilt när man själv börjar kl 09.00...jag åker oftast påklädd och lämnar dom vid bussen men ibland blir det pyjamas, okammad, osminkad och oborstad tänderna. Jätte äckligt men jag hinner inte ibland. Att få på två stycken kläder, ge frukost samt packa ryggsäck och borsta tänder är en egen utmaning i sig. Jag blir liksom inte prio ett i det läget. Sen hem och göra i ordning barn nr sex och hoppas på att 1:an, 2:an och 3:an har åkt. Annars blir det jalla, jalla igen och få upp dom som fortfarande sover på övertid. Få på sig själv anständiga kläder och har jag tur riktigt tur hinner jag äta en macka. Annars blir det en kaffe too goo och en toast från donken, innan jag sitter på Väven med klasskompisarna och tokpluggar. Mitt liv i ett nötskal. Bara att skala bort måsten efter måsten och bara fokusera på det allra viktigaste. 

Idag familjemöte på psykiatrin och vi kan bara stolt presentera att allting fungerar mycket bättre nu än för ett år sedan och allt för att jag mår och fungerar mycket bättre. Jag tar min medicin, går på samtalsterapi och har rutiner som jag försöker att följa. 

Igår möte på Dragonskolan med mentorer, rektor, kurator, skolsköterska, lärare och specialpedagog för att sätta in rätt resurser så att gymnasietiden ska bli så bra som möjligt. Är super nöjd så här långt över deras engagemang och viljan att vilja hjälpa Elsa att klara skolan så bra som möjligt. Se hennes potential och hennes starka sidor samt hjälpa henne med med hennes svagare sidor som att organisiera, komma ihåg och planera sin skolgång med olika scheman och hjälpmedel. Målet är att hon ska vara i skolan och orka gå på lektionerna, sätta det på hennes nivå så att hon lyckas och känner sig lyckad. Får prestera. För hon kan. Hon kan jätte mycket. Bara det inte blir övermäktigt, att hon får göra det i sin takt och uppgift för uppgift. Ge henne inte en hel bok och säg :- Läs och svara på dom här 20 frågorna. Då blir det bara rörigt, hon vet inte var hon ska börja. Från början eller från slutet eller i mitten. Jag börjar lära mig hur hon fungerar nu. Det ska vara tydliga intruktioner, enkla och rutiner, samma sak dag för dag. Hennes psykolog har sagt åt oss att det tar lite längre tid att inskola sig i nya saker för henne och vi måste ha tålamod. Som det känns nu kommer det bli tre toppen år och lärarna är jätte bra och vill verkligen hjälpa till, inte bli av med "problemet" som det ibland kändes tidigre. Med dom orden tar jag helg. Önskar er alla en fin helg. 


 

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma med Blogkeen
Följ Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se