Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma

Senaste inläggen

Av maria - 24 maj 2016 21:47

Usch, dom senaste veckorna går till historien som dom mest stresssande veckorna i manna minne. Jag är helt slutkörd psykiskt, i huvudet och säkert även i kroppen fysiskt också. Mega super mycket med skolan. 

Gjorde som sagt min första inskolning i natt vilket gick toppen om ni frågar mig. Men att sova två timmars sömn uppdelat på en timme åt gången är inte optimalt varken för mig eller för någon annan. Först sova en timme och sen åka iväg till skolan på läkemedelsföreläsning och hålla ögonen öppna i 1,5timme var för mig en utmaning delux. Jag kan helt uppriktigt säga att jag inte vet vilken väg jag tog mig till skolan idag-livsfarligt, jag vet. Jag vet också att jag körde bil:) Sen hem och sova en timme till innan jag skulle hämta upp Alfred och åka till polisen för att ansöka om pass då vi senare i sommar ska skicka honom till Spanien med en kompis och hans familj i 10dagar. Utan min lille prins i 10 dagar, jag vet inte men jag kan komma att längta ihjäl mig. Vi satt iaf och väntade på våran tur i drygt 1,5timme så han får väl åka då med tankte på hur länge vi väntade på att ens få ansöka om ett pass...Nu har kl blivit 17.00 i tid och då kan vi ju alla räkna ut att både ungarna och jag skulle helst ha ätit igår. Min sega tröga hjärna orkar inte hålla i en stekspade och steka pannkakor till 8pers, vi tar plan B och åker till Donken. Jag vet, jag borde skämmas men det gör jag inte:):) Jag är bara så nöjd att samtliga familjemedlemmar blir mätta och att jag slipper disken. Sen hem röja efter middan som vi inte åt hemma, har ingen aning hur det fungerar men det var typ lika mycket att få undan ändå. Som egenskap av mamma delegerade jag ut sysslorna så att jag kunde lägga näsan i plugg-böckerna och få färdigställa ett arbete i specialpedagogik med en en deadline ganska omgående. I morgon sätter jag igång att nöta in hälsopedagogik-boken så att jag på fredag kan skriva prov på den. Nånting säger mig att två dagar är lite för lite. Vi får väl se.  


Längtar till paradiset nu.


 

ANNONS
Av maria - 22 maj 2016 16:32

Softar och tar det lugnt efter Neas 6års maskeradkalas.

Idag fyller hon 6år, den här bruden har förgyllt våran familj med glädje och tjurighet.

Bästa pappan låter sig målas och ungarna goes bananas med penslar och målarfärg.

Redo för fest

Äre maskerad så är det.

Och av korv Orvar fick man köpa varmkorv.
Nea är nöjd, vi är nöjda.
Nu ska jag samla på mig energi för imorgon natt ska jag göra första inskolningen natt. Ska ju jobba natt hela sommaren samt läsa en distanskurs. Blir toppen att jobba på den kursen, nätterna då jag ska jobba. Måste fixa pass åt Alfred som i juni ska åka till Spanien med en kompis och hans föräldrar. Vi förbereder även oss för att få besök från Indien. Jo, ni läste rätt. Ena dotterns pojkvän bor i Indien och han ska komma till oss i Svea och träffa oss alla live för första gången. Dom har skypat nu i 2,5-3 år och nu tycker vi det är dax för att träffas. Det är mycket som måste ordnas innan. Visum mm...men nu är allt snart klart. Bara en flygbiljett att boka och han ska vara här i drygt 4veckor. Lite väder skillnader dock. Indien 45grader-Svea 10grader. Vi vet inte men han kan komma att få sköldskador ;)
Annars har jag 2 prov och en fördjupningsuppgift att göra klart innan jag får ta sommarlov i ca 1vecka innan jobbet börjar. Känns som att det blir en bra sommar. Hittills har jag klarat av alla prov vilket känns riktigt bra. Inga rest uppgifter som ligger och väntar. Är faktiskt lite stolt över mig själv som klarat av plugget så bra. Nästa år tar jag studenten igen samtidigt som Olivia går ut skolan. Eftersom att vi läser samma utbildning. Tänkte fråga om jag får åka på flaket med hennes klass och dricka champagne och skråla fula ord.

Avslutar med denna målning av Minna. En köttätande blomma som äter fröknar.

ANNONS
Av maria - 11 maj 2016 22:21

Livet är bra nu, riktigt bra...Hänger med skit bra kompisar på dagarna. Vi pluggar och vi skrattar och vi skrattar och vi pluggar. Vi dricker kaffe och äter kakor. Vi läser om trombocyter och om perifiera nervsystemet. Dricker mera kaffe och nu känner vi varandra så väl att vi tom fiser emellanåt. Det är underbart. Vi fasar inför fredag. Blir det en seger öl eller en grav öl?
Jag har fått sommarjobb, så fort den här veckan är över ska jag boka in inskolning. Allting löser sig. Det har tagit flera år men nu kan jag säga att jag är stabil. Minns ni för 1 år sen då jag åkte berg och dalbana mellan havsbotten och himmlen. Ena dagen dep andra dagen topp. Fy tusan vilken jobbig tid. Då trodde jag ALDRIG att jag skulle komma hit jag är idag. Jämn och stabil. Med små utstickare ner i havet och några toppar. Men då har vi jobbat som tusan i motvind. Aldrig mera motvid.

Avslutar med den här texten som jag lagt ut tidigare men den är så super sann. Den säger allt om hur det är att leva som bipolär.

Av maria - 5 maj 2016 16:19

Försöker att koncentrera mig på mina studier. Men har gården full med sommarbarn och jag vägrar att gå in.

Fem organsystem ska tentas av nästa fredag. Kommer vara jätte tråkig mamma, fru och kompis den kommande veckan.

Men idag har vi sommar och sol och njuter av det. Vad gör ni?

Av maria - 28 april 2016 08:53

Glesare och glesare med inlägg. Jag har mega mycket och hinner inte med riktigt. Sitter och väntar på att skolan ska börja och reflekterar över livet. Det finns människor som ger en energi och glädje men det finns även dom som suger ur all ens positiva energi och livsglädje. Jag har och kämpar fortfarande med att hålla mig över vattenytan, lära av mina misstag och välja rätt. Oftast lyckas jag men ibland misslyckas jag. Jag ligger inte på botten men just under vattenytan och kippar efter luft. Att tro att man är bra och har lyckats, kämpat för att välja och göra rätt, för att sen få kastat i ansiktet hur jävla dålig och värdelös man är. Trampad fullständigt ner en i skosulorna gör mig så jävla ledsen. Jag kämpar satan varje dag med mig själv och mitt mående. Jag är inte guds gåva till mänskligheten men jag står för det jag gör och förändrar på det som går att förändra. Går i skolan och tar hand om min familj. Har fina vänner som jag tyvärr inte hinner se eftersom allt annat går före. Jag blir så jätte, jätte ledsen när allt detta trycks ner och jag blir dumförklarad och ska helst inte få finnas. Jag får kastat i ansiktet hur jag förstört och betett mitt. Men jag vet det, jag har förstått det. Men jag har även jobbat på det och gjort stora förändringar i mitt liv för att inte hamna där igen. Jag tycker att jag har tagit mitt "straff" och tagit ansvar för min del. Tydligen har jag inte gjort tillräckligt. Sen när allt detta är sagt har jag ingen chans att få förklara bara svälja och ta emot. Jag kommer att resa mig, jag kommer upp på ytan igen men det kommer ta tid och bli på bekostnad på min familj och skola.
Om två veckor skriver vi igen ett mega prov i medicin, jag måste fokusera på det. Kram till alla fina ni andra måste jag välja bort för min egen skull.

Av maria - 17 april 2016 22:08

Då var det där hemska provet gjort. Nu är det del 2 om tre veckor som ska skrivas. Tänker andas i en vecka innan jag jagar upp mig över det. En skön och alldeles för kort helg har pssserat. Brorsan med äldsta sonen har varit på besök. Ni bor på tok för långt bort. Men det värsta av allt min egna bror är Skellefteå anhängare och vi har tvingats hejja på dom svart/gula mot våran vilja. En förlust och en vinst. Nu pustar vi ut och får återigen ta fram våra grön/gula färger och stötta vårat lag ifred. Men det var kul att du var här ;)

Lycka är när kusin Gusten åker tåg upp från Falun. Dom har lekt och skrattat i två dagar. Hej då Gusten vi ses i sommar.

Av maria - 7 april 2016 19:02

Hej. Jo jag lever just se pass. Är mitt uppe i tentaplugg och på fredag skriver vi delprov 1 av tre i medicin. Man kan säga att jag äter, sover och tänker cellkropp, ribosomer, mitokondrier, bakterier och virus. Entrobakterier, golgi apparaten och cancer. Samt mycket mycket mera. Man törs ju knappt andas längre och är rädd för sin egna andedräkt. Jag pluggar när jag lagar mat och jag pluggar när jag viker tvätt. Varje gång jag torkar bajsiga rumpor tänker jag e-koli. Och när Anders åker och snickrar i Stadshuset tänker jag cellkärna...
Annars har vi köpt en ny eller bättre begagnad bil. Haft onda magar och snoriga näsor. Mer eller mindre som vanligt.
Jag tinar fram igen efter tentan.

Från förra helgens grillpremiär. Med blomma och allt.
See u <3

Av maria - 21 mars 2016 11:54

Väntar in en fd klasskamrat som jag saknar. Vi ska ta en kaffe och surra lite. Jag blev sjukskriven hon gick vidare. Jag fick börja i en ny klass. Nu har jag startat upp en tung kurs som kommer ta mycket tid. Jag har höga krav på mig själv, kanske over the top. Vill så mycket. Jag har för mycket i hjärnan så det svämmar över. Nu tar jag ledigt från bloggen, kommer inte vara så aktiv på FB mer än att hålla mig uppdaterad. För att vara snäll mot mig själv tar jag ledigt från sociala medier och fokuserar på mig, skola och familjen. Annars hamnar jag på psyket igen.
Jag kommer dock vara aktiv på instagram, det är alldelens lagom. Hej då, vi ses...

Presentation


Är en 6barns mamma som pluggar till undersköterska på komvux Har diagnosen bipolär 2, psoriasis och medicinerar för högt blodtryck. Följ med mig i min ocensurerade vardag, här får du läsa om glädje & om sorg, hypomanier & depressioner. Välkommen!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma med Blogkeen
Följ Mitt liv med 6barn, bipolär och om att vara ADHD mamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se